Erlend Lunde: Å leke med ilden? Refleksjoner fra et møte med overføringskjærligheten.

Institutt for Psykoterapi inviterer til fagmøte onsdag den 6. november 2024 kl. 19-21 i instituttets lokaler i Gjerdrums vei 19.

Freud anså «Bemerkninger om overføringskjærligheten» som den beste av hans artikler om teknikk. Den viste seg også å være til stor hjelp i en relativt fersk terapeuts intense møte med fenomenet.

Erlend Lunde er overlege i psykiatri og jobber i FACT ved Sørlandet Sykehus, Kristiansand. Han har flere pasienter med psykose i langtidsterapi, og er opptatt av at det psykodynamiske perspektivet har sin plass i møte med disse. Å balansere temperatur og grad av nærhet i terapirommet er alltid viktig, men kanskje særlig ved dette arbeidet. Erlend vil belyse dette temaet gjennom et intenst møte med overføringskjærligheten, med en samtidig diskusjon av Freuds berømte artikkel som viste seg å være til stor hjelp i det aktuelle terapiforløp.

Foredraget er Lundes oppgave fra videregående seminar. Forhåpentligvis kan det denne kvelden åpne opp for en samtale om ulike erfaringer og tilnærminger i møte med fenomenet.

Møtet er åpent og gratis for kandidater og medlemmer ved Institutt for Psykoterapi.

Møtet er videre åpent for medlemmer ved Karakteranalytisk institutt, Psykoanalytisk institutt og Institutt for gruppeanalyse. Pris: 150 kr.

Digital deltakelse er ikke mulig.

Påmelding til: sekr@instpsyk.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.