«Hvem eier virkeligheten?» -Sommermøte med forfatter Synne Sun Løes

Institutt for Psykoterapi inviterer til sommermøte den 5. juni 2024 kl. 19-21 i Instituttets lokaler i Gjerdrums vei 19.

Synne Sun Løes vil i sitt innlegg snakke om virkelighetslitteratur, traumefortellinger, selvfremstillinger og narrativer (i skjønnlitteraturen) som både speiler og former vår personlige selvforståelse så vel som den påvirker den offentlige diskursen og kulturen. (Og kanskje også terapirommet og psykologi/psykiatri-feltets debatter, scenesamtaler og arrangementer?) Dette med utgangspunkt i en roman hun skriver på som blant annet handler om ulike «virkeligheter» som står i konflikt med hverandre, og som sloss om plassen.

Synne er opptatt av å betone betydningen av det å være en kritisk leser. Spesielt hvis man tilhører kritikerstanden, psykologi/psykiatristanden og/eller forfatterstanden etc … Dette fordi det er lett å bli forført av de klassiske litterære selvfremstillingene: «offerrollen» og «helterollen» (som virkelighetslitteraturforfattere kan skrive seg selv inn i, i kampen for å bli synlige, relevante og salgbare).

*

Synne Sun Løes er skjønnlitterær forfatter og psykiatriske sykepleier. Hun har arbeidet i psykisk helsevern siden 1998, og debuterte som forfatter i 1999. Hun har i årene etter dette jobbet parallelt både som forfatter og helsearbeider, og har også sittet i ulike litterære utvalg og råd. De siste ti årene har hun jobbet ved Vinderen voksenpsykiatriske avdeling som samtaleterapeut (ved poliklinikken til Enhet for rus og psykiatri). Synne er spesielt interessert i leseterapi og skriveterapi. Hun leder p.t en langtids leseterapigruppe ved Vinderen VPA, og har en egen privat psykodynamisk langtids-samtalegruppe.

Siste to bokutgivelser er: Sinnapsykologen, roman Cappelen Damm (2021) og Ingen kan spytte på et smilende ansikt, essaysamling Cappelen Damm (2023).

Etter foredraget blir det servering av vin og tapas.

Pris: 350,- kr / ved digital deltakelse 200,- kr

Påmelding på epost til: sekr@instpsyk.no

Deltakere bes om å betale i forkant til Vipps nr 542873.

Møtet er åpent for medlemmer og kandidater.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.