Om Instituttet

Gjerdrums vei 19
Institutt for Psykoterapi ble dannet i 1962 og feiret 50-årsjubileum i 2012. Instituttet ga ut en jubileumsbok med tittelen Psykoterapi i utvikling. Boken formidler oppdatert kunnskap innenfor et vidt spekter av psykodynamisk teori, terapi og forskning.

Instituttets formål er å fremme en landsdekkende utvikling av og forståelse for psykoanalytisk psykoterapi, og gi utdannelse i psykoanalytisk psykoterapi for leger og psykologer.

Seminarer arrangeres i alle de større byene i landet. Kandidatene ved Instituttet er psykologer og leger, som i tillegg til spesialistutdanning i henholdsvis klinisk psykologi og psykiatri, velger ytterligere fordypning i psykoanalytisk psykoterapi.

Institutt for Psykoterapi er også en medlemsforening som har som formål å ivareta og formidle det psykoanalytisk orientere perspektivet i psykisk helsevern. Medlemskap ved Instituttet kan søkes når man har fullført hele utdanningen, eller kan dokumentere tilsvarende utdanning. Medlemmene har et omfattende etterutdanningstilbud, både i form av faglige møter og seminarvirksomhet over kortere eller lengre tid.

Institutt for Psykoterapi er medlem av to internasjonale organisasjoner, European Federation of Psychoanalytic Psychotherapy in the Public Sector (EFPP ) og International Federation of Psychoanalytic Societies (IFPS). Institutt for Psykoterapi var vertskap for IFPS Forum  i Oslo i 2002, og i Kaunas i 2014 sammen med Kaunas Society for the Study of Psychoanalysis and Psychotherapy (Litauen) og Therapeia Society (Finland).

Instituttets organer består av den årlige generalforsamling, styret, forskjellige utvalg og daglig ledelse. Instituttet er også representert ved lokale kontaktpersoner flere steder i landet.

Les mer om Instituttet:

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.