Sommermøte: Filosofi som livskunst i samtiden. Potensial eller bedrag?

05jun19:0021:00Sommermøte: Filosofi som livskunst i samtiden. Potensial eller bedrag?Kun medlemmer og kandidater 200nok påmelding Sekr@ny.instpsyk.no19:00 - 21:00(GMT+00:00) Gjerdrums vei 19

Detaljer

Henrik Holm (f. 1980 i Oslo) er professor i filosofi og forskningsleder ved Steinerhøyskolen i Oslo og forsker ved Norges musikkhøgskole/CEMPE (Center of Excellence in Music Performance Education). Han har doktorgrad i musikk fra Norges musikkhøgskole (2017) og doktorgrad i filosofi fra Teknisk Universitet Dresden (2010)

Helt fra antikkens dager har filosofi under skiftende omstendigheter blitt sett på som «a way of life» og som livskunst (ars vivendi). I dag finnes det en rekke forsøk på å gjenoppta en slik forståelse av filosofi etter at moderne filosofi i de siste århundre har satt dype spørsmålstegn ved forholdet mellom filosofisk teori og praksis. Hva må til for å kunne snakke om filosofi som livskunst i dag? Kan man anvende filosofisk tenkning i eget liv? Når slår filosofiens praktiske potensial om i et bedrag? Kan man tenke riktig og samtidig oppføre seg barbarisk? Disse spørsmålene berører dyptgripende problemstillinger om hva det vil si å være et menneske, især med relevans innenfor fagfeltet som er knyttet til endringsprosesser i menneskelig eksistens og bevissthet.

Vis mer

Tid

(Onsdag) 19:00 - 21:00(GMT+00:00)

Sted

Institutt for Psykoterapi

Gjerdrums vei 19