Vidar Blokhus Ekroll: Veier mot ulike langtidsutfall etter psykoterapi

Vidar Blokhus Ekroll er psykolog og dobbeltkompetansestipendiat ved Universitetet i Oslo og Ahus. Han arbeider med en doktorgrad som fokuserer på faktorer av betydning for langtidseffekter av psykoterapi, parallelt med sin spesialisering i klinisk psykologi. 

I Ekrolls forskningsprosjekt blir klienters rapporter av opplevde behandlingsprosesser og endringer studert, og forsøkt sett i sammenheng med variasjon i utvikling på standardiserte utfallsmål frem til 3 år etter behandling. Dette gjøres gjennom en kombinasjon av kvalitative og kvantitative metoder. Arbeidet har så langt ført til flere publiserte artikler, samt psykologisk institutts forskningspris for 2016. 

Doktorgradsarbeidet inngår i en større naturalistisk studie («An intensive process-outcome study of the interpersonal aspects of psychotherapy»), hvor prosesser og utfall i terapier utført av erfarne terapeuter blir utforsket (se http://www.sv.uio.no/psi/forskning/grupper/poet/index.html). 

Ekroll vil i det aktuelle foredraget snakke om faktorer av potensiell betydning for langtidseffekter av psykoterapi, gjennom å både oppsummere kunnskap fra tidligere forskning og presentere sitt eget prosjekt.

 

Møtet er åpent for medlemmer og kandidater, og andre interesserte.

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.