Tolkning som misforståelse

 

INSTITUTTET INVITERER TIL FAGMØTE

Onsdag 15. april 2015 kl. 19.00-21.00

i Instituttets lokaler i Nydalsveien 15, 2.etg

 

JULIO GARCIA-SALAS TOJO

TOLKNING SOM MISFORSTÅELSE

 

 

Julio Garcia-Salas Tojo er psykologspesialist ved Stavanger DPS poliklinikk og er medlem ved Institutt for psykoterapi. Han har Ph.D., DEA og Master i psykoanalytisk psykoterapi fra Universitetet Complutense i Madrid. Han studerte ved den “Lacanianske skole i Madrid”, som er en del av “World Association for Psychoanalysis” og i den “Psykoanalytiske skole i Madrid”, som tilhører “The International of the Forums of the Lacanian Field”.

I 2010 forsvarte han sin doktorgradsavhandling med tittelen “Den Andre” i meg som bestemmer og har innvirkning på min kjærlighet, mitt begjær og min tilfredshet: Om parforhold, psykoanalyse og livshistorier (tittel oversatt fra spansk), et arbeid innrammet i den psykoanalytiske Lacanianske teori. Den bygger på filosofisk, litterær og matematisk disiplin til å kunne besvare spørsmål om svingninger i kjærlighetslivet, og dets sammenfiltring med begjær og tilfredshet, og misforståelsen mellom kjønnene.

Høsten 2014 holdt Garcia-Salas et engasjerende foredrag for oss med tittelen Det hemmelige paret. Denne gangen vil hans foredrag være mer rettet mot klinikk, og spesielt synet på tolkning fra et Lacaniansk perspektiv. I Lacans utsagn «hvis du har forstått, har du sannsynligvis tatt feil» og «mennesker blir født misforstått», er det en advarsel til analytikeren om at tolkning ikke skal være rettet mot sannheten, men der hvor sannheten ikke helt er. Tolkning skal være rettet mot det reelle. Det er det tolkning som misforståelse dreier seg om.

Fagmøtet er åpent for både medlemmer, kandidater og andre interesserte.

VELKOMMEN!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.