Sommermøte med Anders Zachrisson

onsdag 14. juni 2023 kl 18

i Instituttets lokaler i Gjerdrums vei 19

Anders Zachrisson: «Bekreftelse og containment – og strukturelle mangel-tilstander: gjenbesøk til et tema i psykoanalysen»

Den tidlige analysen prøvde, ved tolkninger, å avdekke fortrengte minner, fantasier og ønsker, og gjøre dem bevisste. Denne metoden har de siste desenniene blitt komplettert med intervensjoner som er rettet med den terapeutiske relasjonen og etterstreber å etablere (ny) mening. I foredraget vil jeg sammenligne containment og bekreftelse og drøfte ved hvilke tilstander de er hensiktsmessige å bruke. Et sentralt poeng er at konflikt/mangel betraktes som et kontinuum ikke som en dikotomi, med den konsekvens at vi ofte må kombinere bekreftelse/containment og tolkning i samme intervensjon.

Foredragsholder Anders Zachrisson har vært president i Norsk psykoanalytisk forening, hovedredaktør for The Scandinavian Psychoanalytic Review og førsteamanuensis ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Han har vært veileder og lærebehandler ved Institutt for psykoterapi og Norsk psykoanalytisk forening og lærer ved kliniske seminarer i Kina og Øst-Europa.  Han har publisert en rekke artikler både i Norge og internasjonalt. Hans bok «Psychoanalysis – my way» fordyper seg i mange viktige aspekter ved psykoanalytisk tenkning, fra det filosofiske og epistemologiske til det kliniske og etiske.

Etter foredraget blir det servering av vin og tapas.

Pris: 300,- kr / ved digital deltakelse 150,- kr

Påmelding på epost til: sekr@instpsyk.no

Deltakere bes om å betale i forkant til Vipps nr 542873.

Møtet er åpent for medlemmer og kandidater.

VELKOMMEN!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.