Sommermøte for medlemmer med foredrag av Espen Håland: Det svake kjønn? Psykoanalytiske perspektiver på mannlig utvikling og identitet

Instituttet inviterer medlemmer til sommermøte med Espen Håland onsdag 2. juni 2021 kl. 19.00 – 20.00.

Møtet vil i utgangspunktet holdes som webinar, men det vil bli vurdert muligheten for fysisk oppmøte ut i fra gjeldende smittevernregler.

Espen Håland er psykologspesialist og medlem ved institutt for psykoterapi. Håland har jobbet som psykolog i psykisk helsevern siden 2005. Han er for tiden ansatt ved døgnposten enhet for førstegangpsykose, ved Sørlandet Sykehus HF, men begynner i privat praksis med avtalehjemmel fra og med august. Håland skrev høsten 2020 et psykoanalytisk orientert filmessay med utgangspunkt i filmen Fight Club med tittelen «Fra puslete gutter til rasende menn».

Mange menn faller utenfor av ulike grunner. Mange isolerer seg og vi hører lite fra dem. Andre blir frustrerte og sinte. Bak sinnet kan det ofte ligger en opplevelse av å mislykkethet samt andre følelser slik som redsel, skam og seksuell frustrasjon. Mye av dette er ubevisst. Hvordan kan vi forstå dette? Ved hjelp av psykoanalysen vil han forsøke å gi noen svar på dette. Psykoanalysen kan bidra med dybdeforståelse, og forståelsen av det ubevisste. Foredraget vil forsøke å si noe om utviklingen fra gutt til mann og om mannlig identitet, med utgangspunkt i foreldrenes betydning, seksualitet, det maskuline og det feminine.  

Sommermøtet er åpent for medlemmer på Instituttet.

Påmelding per e-post til sekr@instpsyk.no

Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.