Visning av og foredrag om filmen Black Swan med Siri Gullestad

Instituttet inviterer til filmkveld onsdag 13. oktober 2021, kl. 18-21.30.

Dr. philosp. Siri Erika Gullestad holder foredrag om filmen Black Swan etter dens visning. Foredraget starter kl. 20.

Black Swan er en amerikansk psykologisk thriller fra 2010, regissert av Darren Aronofsky. Med Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey. Den har mottatt flere priser, bl.a. for beste skuespillerinne (Natalie Portman).

Siri E. Gullestad skrev om filmen kort tid etter at den kom til Norge i 2011. Den vekket stor interesse i det psykoterapeutiske miljøet. Filmen skildrer en dramatisk kamp som handler om individuasjon, og integrering av eget begjær. Med sin stemme har Siri E. Gullestad siden minnet oss om å ikke undervurdere Freuds oppdagelse av det seksuelle begjærets betydning for menneskenes utvikling og samspill. Det kan ha kommet i skyggen av samtidens fokus på trygge relasjoner.

Siri Erika Gullestad er professor emeritus i psykologi ved Universitetet i Oslo. Hun har jobbet nesten 40 år som psykolog og psykoanalytiker. Hun har vært bestyrer ved Psykologisk Institutt ved UIO og presiden ti Norsk Psykoanalytisk Forening.

Ved siden av tallrike publikasjoner både i Norge og internasjonalt har hun nylig utgitt boken «Å begjære den du elsker. Om lengselen etter spenning og behovet for trygghet».

Tematikken føyer seg inn i en minirekke med foredrag knyttet til film, der vi har forsøkt å belyse sider ved seksualitetens innvirkning på individ- og samfunnsutvikling: Alenca Zupancic om filmen «Farlige forbindelser» i februar, og Espen Hålands foredrag, som bl.a. var inspirert av filmen «Fight Club», i juni i år.

Merk: Digitale deltakere må selv sørge for å se filmen før foredraget, som starter kl. 20, da vi ikke har rettigheter til å streame filmen.

Sted: NYE LOKALER: Institutt for psykoterapi, Gjerdrums Vei 19, 0484 Oslo. 

Obligatorisk påmelding før kl.15.00 den 13/10 til: sekr@instpsyk.no.

Åpent for: alle

Pris: 300 kroner (studenter: 200 kroner) Vipps til nr 542873 i forkant.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.