«Personlighetstrekk og mental helse blant leger» ved Reidar Tyssen

Personlighetstrekk og mental helse blant leger

Reidar Tyssen er spesialist i psykiatri, professor og leder ved Avdeling for medisinsk atferdsvitenskap, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo.

Han har tidligere jobbet som kommunelege i Troms på 80-tallet og i Dikemark-systemet på 90-tallet. Siden 1996 har han hatt en 20 % avtalepraksis i psykiatri i Oslo-området. Han har nylig avsluttet videregående utdanning ved Institutt for Psykoterapi. I praksisen har han hatt mye leger og helsearbeidere som pasienter.

Han leder nå en profesjonsforskningsgruppe som har produsert 10 doktorgrader og over 100 vitenskapelige artikler. De fleste av disse utgår fra NORDOC, en 20 års oppfølgingsstudie av over 1000 norske leger. Flere av studiene inneholder undersøkelse av sammenhengen mellom personlighetstrekk og mental helse over tid. NORDOC er internasjonalt det lengste og mest representative studiet som noen gang er gjort over mental helse blant leger.

Han ble derfor bedt om å skrive et kapittel om personlighetstrekk blant leger i denne boken, og har i den forbindelse laget både en epidemiologisk oversikt, skrevet om måling av personlighet kommet med noen kliniske betraktninger. Dette inkluderer kasuistikker over pasienter med personlighetforstyrrelser.

Foredraget på fagmøte vil bygge på dette bok-kapitlet.

VELKOMMEN!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.