Monica Alvestrand: «Det har vært helt fantastisk!» Om tidlige traumer og karaktermotstand.

Instituttet inviterer til fagmøte med Monica Alvestrand, onsdag 25. august 2021 kl. 19-21.

Sted: OBS! NYE LOKALER: Institutt for psykoterapi, Gjerdrums Vei 19, 0484 Oslo. Det vil også være mulig å delta digitalt (Meet).

Møtet er åpent for medlemmer og kandidater ved institutt for psykoterapi, psykoanalytisk institutt og karakteranalytisk institutt.

Obligatorisk påmelding til sekr@instpsyk.no. Si i fra om du vil delta fysisk eller digitalt.

Monica Alvestrand er spesialist i klinisk psykologi for voksne og psykoanalytiker IPA. Hun er privatpraktiserende psykolog med driftsavtale og har praksis i Moss.
Hun vil holde et foredrag som var hennes godkjenningsforedrag ved Psykoanalytisk Institutt: «Det har vært helt fantastisk!» Om tidlige traumer og karaktermotstand.
En psykoanalyse inviterer til å avdekke de helt spesifikke måtene vi forsvarer og avverger oss mot psykisk smerte. Likedan hvordan vi tilpasset oss for å håndtere behov, redsler og frykt i de helt tidlige og formative årene. Vi inviteres til å forstå og utforske det som ikke er kjent for oss, det som er nytt, det som ikke er oss bevisst. Tolkning står sentralt i psykoanalytisk behandling. Den markerer en atskilthet. Det er et annet menneske i rommet med andre tanker og perspektiv enn dine egne. Slik vil en tolkning kunne utfordre vår evne til å håndtere separasjon.
I foredraget presenteres en kasuistikk som viser hvordan tidlig seperasjon og traumer synes å ha skapt et tungt paranoid-schizoid karakterforsvar. De fysiske betingelsene rundt det tidlige traumet syntes å manifestere seg i kroppen på en slik måte at selve arbeidsmetodikken vår, å nå den andre gjennom ordene på divanen, ble utfordret da ordene i seg selv ikke nødvendigvis ga en direkte kilde til kontakt og mening.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.