Monica Alvestrand: «Det har vært helt fantastisk!» Om tidlige traumer og karaktermotstand.

Instituttet inviterer til fagmøte med Monica Alvestrand, onsdag 25. august 2021 kl. 19-21.

Viktig informasjon:
Instituttet har flyttet til nye lokaler.
Foreløpig er det ikke etablert mulighet for digital deltakelse.
Fysisk deltakelse er kun mulig for de som er fullvaksinerte og uten forkjølelsessymptomer eller andre covid-lignende symptomer.

Møtet er for øvrig begrenset til medlemmer og kandidater ved institutt for psykoterapi, psykoanalytisk institutt og karakteranalytisk institutt.

Sted: NYE LOKALER: Institutt for psykoterapi, Gjerdrums Vei 19, 0484 Oslo.

Smittevern: Det gjelder vanlige smittevernstiltak: avstand, håndvask og faste plasser.

Obligatorisk påmelding til sekr@instpsyk.no.

Monica Alvestrand er spesialist i klinisk psykologi for voksne og psykoanalytiker IPA. Hun er privatpraktiserende psykolog med driftsavtale og har praksis i Moss.
Hun vil holde et foredrag som var hennes godkjenningsforedrag ved Psykoanalytisk Institutt: «Det har vært helt fantastisk!» Om tidlige traumer og karaktermotstand.
En psykoanalyse inviterer til å avdekke de helt spesifikke måtene vi forsvarer og avverger oss mot psykisk smerte. Likedan hvordan vi tilpasset oss for å håndtere behov, redsler og frykt i de helt tidlige og formative årene. Vi inviteres til å forstå og utforske det som ikke er kjent for oss, det som er nytt, det som ikke er oss bevisst. Tolkning står sentralt i psykoanalytisk behandling. Den markerer en atskilthet. Det er et annet menneske i rommet med andre tanker og perspektiv enn dine egne. Slik vil en tolkning kunne utfordre vår evne til å håndtere separasjon.
I foredraget presenteres en kasuistikk som viser hvordan tidlig seperasjon og traumer synes å ha skapt et tungt paranoid-schizoid karakterforsvar. De fysiske betingelsene rundt det tidlige traumet syntes å manifestere seg i kroppen på en slik måte at selve arbeidsmetodikken vår, å nå den andre gjennom ordene på divanen, ble utfordret da ordene i seg selv ikke nødvendigvis ga en direkte kilde til kontakt og mening.

Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.