Medlemsmøte om kandidatenes plass i organisasjonen

Til alle kandidater og medlemmer.

Styret inviterer til et medlemsmøte onsdag 19. oktober 2016, kl.19.00 – 21.00

Sak: Drøfte kandidatenes plass i organisasjonen, nærmere bestemt om de kan oppnevnes som medlemmer av utvalgene.

Bakgrunn: Dette er et forslag som kandidatrepresentant i Styret, Tonje Emorsten, har kommet med på vegne av Kandidatmøtet i vår, Det foreslås at det skal åpnes for kandidatrepresentanter i de utvalgene Styret oppnevner. Dette gjelder Utvalg for kandidatutdanning (UK), Utvalg for etterutdanning (UE), Utvalg for ekstern undervisning (UEU), Forskningsutvalget (FU), Litteraturutvalget, Web-utvalget.

Hensikten er å aktivisere kandidatene i Instituttets arbeid, og det henger nøye sammen med demokratisering og åpenhet i utdanningen, om bruker-medvirkning (i den forstand at det er kandidatene som er «brukere»), om å modernisere psykoanalytiske institutter og psykoanalytisk utdanning. Dessuten har kandidatene et tilfang til nyere teorier og kliniske fremgangsmåter som den eldre generasjonen ikke har helt fått med seg, for ikke å snakke om bruk av «sosiale medier». Så her kan alle lære av alle! Det som bl.a. må diskuteres er kandidatrepresentantens ansvar / myndighet, habilitetsregler / taushet etc.

Dersom dette virker å være en brukbar ide, må Generalforsamlingen ta stilling til et evt. forslag om reviderte vedtekter, dette kan da skje tidligst mars 2017. Da vil det også sannsynligvis komme et forslag om «brukerrepresentant» fra en pasientorganisasjon i Styret.

Innledning til diskusjon ved Tonje Emorsten, en annen fra Styret, repr fra UK. Dersom noen ønsker å lese seg opp om temaet, kan henvises til Otto Kernbergs bok «Psychoanalytic Education at the Crossroads», Routledge 2016.

For Styret

Tormod Knutsen
Styreleder

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.