Ida Stange Bernhardt: Terapeutens personlige historie og egenskaper – Sareptas krukke eller en kilde til besvær?

NB! Møtet er fullbooket. Kun de som har fått bekreftet at de har fått plass etter å ha meldt seg på til sekr@ny.instpsyk.no vil få plass på dette fagmøtet.

Instituttet inviterer til fagmøte onsdag 16. oktober 2019 kl. 19.00-21.00 i

Sted: Instituttet sine lokaler i Nydalsveien 15, 2. etg.

NB! Begrensede plasser. For å sikre deg plass, send påmelding til: sekr@ny.instpsyk.no innen 9. oktober 2019 (Medlemmer og kandidater bør også melde seg på).

Nyere forskning viser at terapeutens person er av betydning i terapi. Hvilke egenskaper er viktige ved terapeuten og hvordan integreres og reflekteres disse inn i terapeutens profesjonelle rolle? 

Ida Stange Bernhardt er psykologspesialist med 15 års klinisk erfaring. Foredraget springer ut fra fra hennes doktorgradsprosjekt på Psykologisk Institutt, UiO. Avhandlingen har tittelen «Bridging the personal and professional domain through reflective practice: How psychotherapists experience their personal qualities to influence their therapeutic work». Det dreier seg om en kvalitativ studie av hvordan terapeutens personlige egenskaper og historie spiller inn i det terapeutiske arbeidet på ulike måter.  Hvorvidt terapeutens person kommer til nytte i det terapeutiske arbeidet med pasienten, synes å avhenge av i hvilken grad terapeuten evner å reflektere over seg selv og sine erfaringer hele veien i sitt arbeid som terapeut. 

Foredraget vil være interessant uavhengig av teoretisk tilhørighet og er åpent for alle. 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.