Henrik Holm: Den triste tanke. Hvorfor kan man bli trist og ulykkelig av å tenke?

Institutt for Psykoterapi inviterer til fagmøte onsdag 13.9.23 kl. 19-21 i instituttets lokaler i Gjerdrums vei 19 i Oslo. Det er også mulig med digital deltakelse.

«Seeing stupid people happy makes me depressed» (Zizek). Vi lever i et samfunn som dyrker «yes we can» og ruser seg på å tenke positivt. Alt negativt kan liksom endres med et positivt mindset: Tenk deg frisk! Toksisk positivitet er et bedrag. Filosofi gjør ikke nødvendigvis lykkelig, og det å tenke kan fort gjøre  en trist og ulykkelig. Vi kjenner det fra hverdagen: Vi reflekterer oss i hjel og blokkerer livet med tanker. Likevel: Vi vil ikke stoppe å tenke. Den triste tanken viser oss noe sårt og vakkert om det å være menneske. I dette foredraget vil Henrik Holm ta dere med inn i et felles undringsrom om tanke og tristhet, depressiv realisme, og om hvorvidt et trist menneske med glimt i øyet er et menneske man kan tenke seg å gå på cafe med. 

Henrik Holm er professor i filosofi og førsteamanuensis i pedagogikk ved OsloMet og Steinerhøyskolen. Han har publisert en rekke bøker, artikler og essays på norsk, tysk og engelsk innenfor filosofi, musikk og pedagogikk. Nylig gav han, sammen med Øivind Varkøy, ut boken «Musikk og religion» på Cappelen Damm Akademisk (2022).

Møtet er åpent for alle.

Gratis for medlemmer. Andre: 200 kr (Studenter: 100 kr)

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.