Freuds bar i Bergen

Freuds bar på litteraturhuset i Bergen

Fredag 24 august kl. 19.00 – 21.00

Om sammenbrudd i barndommen
– følelser, symptomer og språk

Forstår vi godt nok barns symptomer og språk når deres psykiske liv er truet? Kan det diagnostiske språket bidra til at vi feiltolker faresignaler og mister av syne hva som kan ligge bak barns vansker?

Psykolog Tonya S. Madsen vil presentere utdrag fra en terapiprosess med en ung gutt i lys av psykoanalytiker D. Winnicotts tenkning om konsekvenser av tidlige tap og traumer. Noe av Winnicotts bidrag er å vise hvordan emosjonelle katastrofer som oppstår tidlig i livet kan bli liggende skjult og uforstått i barnets indre, men likevel forstyrre den videre emosjonelle og kognitive utviklingen. Bidrag fra psykoanalytikerne Julia Kristeva og Andre Green vil også presenteres som en måte å forstå guttens alvorlige symptomer og spesielle språk.

Freuds bar er et konsept som arrangeres i flere storbyer rundt i verden, der
psykoanalytikere holder foredrag om ulike psykologiske og samfunnsaktuelle tema etterfulgt av diskusjon med publikum. Norsk psykoanalytisk forening har siden 2015 arrangert Freuds bar på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet har gått for fulle hus, og vi ønsker nå å bringe Freuds bar til Bergen, Tromsø og Trondheim.

Det vil være salg av øl, vin og mineralvann under arrangementet.

Moderator er Cecilie Hillestad Hoff.

Arrangør: Norsk psykoanalytisk forening

Påmelding til post@psykoanalyse.no

Billetter selges i døren, men meld dere gjerne på forhånd for å sikre en plass!

Inngang kr. 100/70,- (student)

Litteraturhuset i Bergen, rom: Olav H. Hauge

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.