Filmkveld og foredrag med Torbjørn Liaaen: Et psykoanalytisk perspektiv på Mike Leighs film «Another Year»

INSITUTTET INVITERER TIL FILMKVELD

Onsdag 6.mai 2015
Kl. 17.30 – 21.00 i Instituttets lokaler i Nydalsveien 15, 2. etg.

 

Torbjørn Liaaen er spesialist i klinisk psykologi med psykoterapi, medlem ved instituttet, sitter i utvalg for etterutdanning og er veileder på innføringsseminar. Jobber til daglig i TSB (Tverrfaglig Spesialisert Behandling av rusmiddelproblemer), ved A-senterets poliklinikk. Er kandidat ved IGA (Institutt for gruppeanalyse og gruppepsykoterapi.

 

 

Først vises filmen «Another Year», deretter hører vi Torbjørn Liaaens foredrag «Å leve gjennom andre; Et psykoanalytisk perspektiv på Mike Leighs film Another Year».

«Mike Leighs film Another Year (2010) skildrer hverdagslivet til et middelaldrende ektepar i en forstad til London gjennom et år. Vi får blant annet innsikt i forholdet deres til to alkoholiserte og strevende venner, Mary og Ken. Mottakelsen av filmen har reist et spørstmål: Er ekteparet Hepples ganke enkelt vittige og snille mennesker, som gjør det som er rimelig å forvente overfor sine strevende venner? Eller er forholdet til vennene av en mer parasittisk art? Dette essayet utforsker den sistnevnte hypotesen ved bruk av psykoanalytisk teori, spesielt gjennom begrepet projektiv identifikasjon, samt spenningen mellom det klassiske og det romantiske perspektivet på virkeligheten.»

Artikkelen er publiset i Matrix, 2013; 2, 134-145.

Etter foredraget blir det lagt opp til diskusjon.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.