FERENCZI WORKSHOP II: CONFUSION OF TONGUES. KLINISKE IMPLIKASJONER.

Til medlemmer og kandidater ved Institutt for psykoterapi (og evt. andre interesserte):

Bli med på vårens vakreste eventyr!

FERENCZI WORKSHOP II – LØRDAG 9.APRIL 2016 – KL.09.00-15.00 i Instituttets lokaler i Nydalsveien 15.

Dette blir en ny anledning til å bli mer kjent med Sandor Ferenczi og hans kliniske tenkning. Det blir også en fortsettelse av den første workshopen vi hadde i november, men vil også stå på helt egne bein, slik at det er ingen forutsetning at man deltok på da. Vi planlegger en utgave av Bulletinen med Ferenczi-stoff, bl.a. de foredragene som ble holdt omkring Ferenczis betydning i Europa og USA. Denne spesialutgaven regner vi vil komme i god tid før workshop II.

De tilbakemeldingene vi har fått er at det er et ønske om å bruke noe mer tid på klinikk. Dette vil vi forsøke å etterkomme, og vi mottar gjerne innspill omkring ønske om å legge frem en klinisk vignett eller tilsvarende. Vi håper også på å fortsette med noe av det kliniske stoffet som vi begynte med forrige gang.

Tema for denne workshopen er:
CONFUSION OF TONGUES. KLINISKE IMPLIKASJONER.

Aktuell litteratur;
1.Ferenczi’s artikkel – Confusion of tongues (1933/49) regner vi med at alle kjenner fra før, men i tilfelle den trenger oppfrisking anbefales det. Kan lastes ned fra pepweb.
2. Kap 11 og 12 i Legacy-boka fra i fjor (Atlas, G: Confusion of Tongues: Trauma and playfullness, og Frankel, J: The Persistent Sense of Being Bad: The Moral Dimension of Identification with the Aggressor)
3. Ferenczi: Child analysis in the Analysis of Adults (1931)-artiklene (Child analysis in…)
4. Rachmann: Kapittel 13 i hans bok: Confusion of tongues theory.

De som ikke har skaffet seg Harris og Kuchuck’s bok kan få tilsendt de to kapitlene på mail. Ferencziz ‘Child Analysis…’ og kapitlet fra Rachmanns bok blir også sendt ut til de som melder seg på.

Det blir gjennomgang av (noe av?) litteraturen, men med hovedvekt på klinikk. Programmet sendes ut senere. Kom med innspill!

Lunsj som sist – pris ca 100 kr for den.

Påmelding til Instituttet innen 1.april, slik at vi rekker å få sendt ut litteraturen til de som melder seg på før påske.

VELKOMMEN!

Ann-Kristin, Iulia, Agnar, Kjetil André og Tormod

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.