Fagmøte med Tove Træsdal: «Når en blir to og tre»: En beretning om en ung kvinnes vei fra prosessen i terapirommet til voksenlivets gleder og utfordringer.

Instituttet inviterer til fagmøte 1. november kl. 19 med Tove Træsdal

 

I Scandinavian Review of Psychoanalysis vol. 38 nr. 2, 2015 publiserte Tove Træsdal artikkelen “The Embodiment of Words”. Dette er en klinisk studie hvor vi følger terapiforløpet til en ung kvinne med tilknytningsskader gjennom en omfattende prosess henimot integrasjon av tanker, følelser og kroppslig selvopplevelse. I artikkelen forlater vi «Anna» på et tidspunkt da hun opplever en gryende kapasitet til å utsette seg for aldersadekvate utfordringer. Foredraget vil bygge på denne artikkelen, da vi følger Anna videre inn i voksenlivet. De temaer som ble bearbeidet i terapirelasjonen blir etter hvert satt på prøve når hun blir i stand til å ta fatt på et liv med arbeid og i familie.

Tove Træsdal er spesialist i klinisk psykologi med intensiv psykoterapi. Hun har i nær 4 tiår hatt psykoanalytisk psykoterapi som sitt primære arbeidsfelt, først mange år i psykiatrisk sykehus, siden som avtalespesialist i selvstendig praksis. Hun er godkjent veileder og lærebehandler ved Institutt for psykoterapi. Hun har publisert flere artikler, bl.a. i Journal of the American Psychoanalytic Association og i Scandinavian Review of Psychoanalysis. Hun er også bidragsyter i boken «Psykoterapi i utvikling» og i ed. Gabriele Junkers: «The Empty Couch».

I sitt faglige virke har hun hentet mest inspirasjon fra klinisk tenkning innenfor de europeiske fagmiljøene. Særlig den britiske «independent group», med Winnicott som førende skikkelse, og senere representanter som Nina Coltart, Christopher Bollas, Joyce McDougall m.fl. har betydd mye for Tove Træsdals egen tenkning og orientering. I flere år var hun medlem av en studiegruppe ved vårt institutt, som fordypet seg i den franske psykoanalytikeren André Greens arbeider.

Gjennom sine yrkesaktive år har hun hatt en parallell karriere som klassisk sanger, med tallrike solokonserter, medvirkning i oratorier og som ekstrakorist ved produksjoner i Den Norske Opera.

 

Møtet inneholder klinisk materiale, og er forbeholdt medlemmer og kandidater ved Institutt for psykoterapi og Psykoanalytisk Institutt.

 

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.