Fagmøte med Per Are Løkke 4. mars 2020: Individets andre fødsel

Instituttet inviterer til fagmøte med Per Are Løkke 4. mars kl. 19.00

Sted: Institutt for psykoterapi, Nydalsveien 15

Per Are Løkke er psykologspesialist i barne- og ungdomspsykologi og arbeider som privatpraktiserende psykolog med driftsavtale ved Varden Spesialistsenter på Nesodden. Han har de seneste årene skrevet artikler om ungdom i forskjellige tidsskrifter som Matrix, Mellanrummet og Norsk Tidskrift for psykologforeningen.

Han vil i dette foredraget fremheve hva som er psykoanalysens særlige bidrag til å forstå ungdommen og de drama og transformasjoner som skjer i ungdomsfasen. Med kliniske eksempler vil han vise hvordan  Sigmund Freud, Anna Freud, Peter Blos, Donald Winnicott, Julia Kristeva, Francoise Dolto, Donald Meltzer og Michael Gerard Plastow kaster lys over ungdommens mangefasetterte drama. Han vil vise at et psykoanalytisk perspektiv kan fungere som en motkraft til den raseringen av mental kompleksitet og ødeleggelse av psykbiologiske systemer, som vi er vitne til i mange av dagens altfor effektive og enkle behandlingsmetoder. Den psykoanalytiske tilnærmingen kan slik fungere som en los i de strøkene av ungdommens mentale rom som fortsatt ikke er kvantifiserbare og målbare. Han vil også vise at ungdommen ikke kan forståes uavhengig av kulturens forestillinger om hva det vil si å være «barn» og «voksen». Mye tyder på at vår kulturs manglende forståelse av «det psykoanalytiske barnet» og abdiseringen av voksenrollen bidrar til å vanskeligjøre ungdommens vandringsår.

Møtet er åpent for medlemmer og kandidater ved Institutt for Psykoterapi, Psykoanalytisk Institutt, Karakteranalytisk Institutt og IGA.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.