NB! AVLYST! "Det har vært helt fantastisk!" Om tidlige traumer og karaktermotstand

01apr19:0021:00NB! AVLYST! "Det har vært helt fantastisk!" Om tidlige traumer og karaktermotstandForedrag ved Monica Alvestrand19:00 - 21:00 Gjerdrums vei 19

Detaljer

Som et ledd i dugnaden mot Corona-smitte, er fagmøtet utsatt inntil videre.

Monica Alvestrand er spesialist i klinisk psykologi for voksne og psykoanalytiker IPA. Hun er privatpraktiserende psykolog med driftsavtale og har praksis i Moss.
Hun vil holde et foredrag som var hennes godkjenningsforedrag ved Psykoanalytisk Institutt: «Det har vært helt fantastisk!» Om tidlige traumer og karaktermotstand.
En psykoanalyse inviterer til å avdekke de helt spesifikke måtene vi forsvarer og avverger oss mot psykisk smerte. Likedan hvordan vi tilpasset oss for å håndtere behov, redsler og frykt i de helt tidlige og formative årene. Vi inviteres til å forstå og utforske det som ikke er kjent for oss, det som er nytt, det som ikke er oss bevisst. Tolkning står sentralt i psykoanalytisk behandling. Den markerer en atskilthet. Det er et annet menneske i rommet med andre tanker og perspektiv enn dine egne. Slik vil en tolkning kunne utfordre vår evne til å håndtere separasjon.
I foredraget presenteres en kasuistikk som viser hvordan tidlig seperasjon og traumer synes å ha skapt et tungt paranoid-schizoid karakterforsvar. De fysiske betingelsene rundt det tidlige traumet syntes å manifestere seg i kroppen på en slik måte at selve arbeidsmetodikken vår, å nå den andre gjennom ordene på divanen, ble utfordret da ordene i seg selv ikke nødvendigvis ga en direkte kilde til kontakt og mening.

Møtet er åpent for medlemmer og kandidater ved Institutt for Psykoterapi og Psykoanalytisk Institutt.

Vis mer

Tid

(Onsdag) 19:00 - 21:00

Sted

Institutt for Psykoterapi

Gjerdrums vei 19

Arrangør