Erik Stänicke: Psykoanalysens epistemologi og vitenskapelige idealer. NB Arrangementet er fullbooket. Det er kun mulighet for digital deltakelse.

Institutt for Psykoterapi inviterer til fagmøte onsdag 01.02.2023 kl. 19-21.

Sted: Institutt for Psykoterapi, Gjerdrums vei 19, Oslo.

I psykoanalysen har teoriutviklet stått sentralt siden Sigmunds Freuds arbeider. I foredraget vil Erik Stänicke snakke om psykoanalytisk teori og begrepers vitenskapelig status. Historisk har det vært lansert ulike forslag for hvordan dette kan forstås, som at psykoanalysen bør underlegges de samme vitenskapsidealer som akademisk psykologi forøvrig, at psykoanalysen må forstås som en særegen vitenskap med helt egne erkjennelsesteoretiske idealer, eller atter andre har ønsket å forankre psykoanalysen i hermeneutikk eller sosial konstruksjonisme. Stänicke vil argumentere for at psykoanalysen kan forstås å være befestet i en kantiansk erkjennelsesteori, som kan forstås som en mellomposisjon med enkelte likheter med kritisk realisme. Foredraget åpner for refleksjon om mulighetene og begrensningene psykoanalytisk kunnskap har i møtet med akademisk psykologi.

Erik Stänicke, PhD, er professor i klinisk psykologi ved Institutt for Psykologi, UiO. Han er psykoanalytiker og medlem ved Norsk Psykoanalytisk Forening og Institutt for Psykoterapi. Han har skrevet en rekke artikler og bøker om psykoanalyse, psykoterapiforskning og vitenskapsfilosofiske grunnlagsproblemer.

Påmelding til: sekr@instpsyk.no

Gratis for medlemmer og kandidater ved Institutt for Psykoterapi.
Pris for andre: 200 kroner. Studenter: 100 kroner. Deltakere bes om å betale i forkant på vipps nr 542873.

Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.