Amalia E. M. Carli. Å tjene sjelen i en sjel-løs tid.

Spiritualitetens rolle i psykoterapeutisk arbeid. Med bidrag fra Carl G. Jung, som fortsatt er aktuelle for å forstå individ og samfunn i vår tid og som kan bringe sjelen og helhet tilbake til psykoterapi. 

Institutt for Psykoterapi inviterer til fagmøte onsdag 03.05.2023 kl. 19-21.

Sted: Institutt for Psykoterapi, Gjerdrums vei 19, Oslo.

Det vil også være mulig å delta digitalt.

Amalia E. M. Carli, PhD, er født i Argentina (Patagonia) og har bodd i Norge siden 1977. Hun er medlem av Institutt for Psykoterapi og klinisk spesialist i barne- og ungdomspsykologi og psykodynamisk psykoterapi. For tiden er hun Diploma candidate ved Carl G. Jung´s Institute, Zurich.
Doktorgrad «How do Psychotherapists Understand, Navigate, Experience and Integrate Spirituality in their Professional Encounters with Clients?», 2019, Ramon Llull Univ. Barcelona.

Er vi en profesjon med amnesi? 

I følge Graham Hancock er mennesker «en art med amnesi», som søker referanser blant de siste par tusen år men forblir fremmedgjort fra vår hundretusenårige eksistens på jorden. Er også vi psykoterapeuter en profesjon med amnesi, som benekter vår opprinnelige oppgave, nemlig å tjene til sjelens (Psyche) helhet og utvikling? Hvordan arter dette seg og hvordan kan vi bidra til helling?  

I denne presentasjon henvises det bl.a. til samtaler med 15 europeiske psykoterapeuter om deres refleksjoner omkring eget spirituelt ståsted samt hvordan de forstod og integrerte spiritualitet i møte med klienter. Bare to av disse erfarne kollegaer siterte Jung som inspirasjonskilde, men de fleste arbeidet i tråd med Jungianske perspektiver med anerkjennelse av en spirituell dimensjon, uavhengig fra organisert religion. Både spirituelle perspektiver og Jung´s arbeid har for det meste blitt utelukket fra akademia og fra psykoterapiutdanning. Sentralt for Jung var forståelsen av psykens religiøsitet, lengsel etter helhet gjennom «re-ligio», en forbindelse med det vi nå kan kalle en spirituell dimensjon.  For å bli kjent med psykens uttrykk, Jungiansk tankegang og klinisk praksis legges det vekt på arbeid med symboler, drømmer, synkroniteter, arketyper, numinøse erfaringer  samt uttrykk for det kollektive ubevisste som er tilgjengelig gjennom  folkeeventyr og myter.  

Vi ser frem til en diskusjon på hvordan en anerkjennelse av en spirituell dimensjon i våre klientens liv, samt i vår profesjonelle utøvelse kan berike oss som mennesker og psykoterapeuter. 

Påmelding til: sekr@instpsyk.no

Gratis for medlemmer og kandidater ved Institutt for Psykoterapi.
Pris for andre: 200 kroner. Studenter: 100 kroner. Deltakere bes om å betale i forkant på vipps nr 542873.

Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.